Не можете впоратися з відчуттям голоду? Не ви одні! Багато людей, що знаходяться на шляху схуднення, намагаються побороти голод. На щастя, вчені виявили, що деякі продукти містять компоненти, що пригнічують апетит і стимулюють почуття ситості

Кава

Помірне вживання кави знижує апетит, дія обумовлена ​​присутніми в напої кофеїном і антиоксидантами. Для того, щоб кава працювала, як пригнічувач апетиту, її потрібно пити без цукру і молока. Помірне вживання передбачає 1-2 кухлі в день, перевищення норми приносить тривожність, дратівливість і проблеми зі сном.

кофе

Імбир

Корінь імбиру надає потужний вплив на травлення, він не тільки сприяє переварюванню їжі, але і знижує рівень апетиту. Після вживання імбирного чаю або протеїнового коктейлю з додаванням імбиру ти будеш довго відчувати себе ситим.

Яблука

Є безліч причин, чому яблука виконують роль пригнічувача апетиту. Перша — це присутність високої кількості харчових волокон і пектину, потрапляючи в шлунок, яблука заповнюють його, і відчуття голоду відступає. Після вживання яблук рівень цукру в крові нормалізується, його перепади перестають викликати апетит.
Пережовування яблук вимагає довгого часу, за цей час мозок встигає отримати сигнал про ситість.

Яйця

Дослідження показують, що сніданок з двох яєць допомагає контролювати апетит протягом цілого дня. Вживаючи яйця на сніданок, люди за день з’їдають в середньому на 330 калорій менше.

Вода

Найпростіший спосіб приборкати апетит, що розігрався — це випити склянку воду. На цю тему теж проводилися наукові дослідження, якщо випити склянку їжі перед прийомом їжі, то калорійність порції може бути безболісно зменшена на 75-90 калорій.

Солодка картопля

Батат відрізняється від звичайної картоплі, в ньому міститься особливий крохмаль, який складно піддається впливу травних ферментів. Солодкий картопля перетравлюється довше, ніж звичайний, він затримується в шлунку на більш тривалий період, при повному шлунку людина не відчуває голоду.

Тофу

Соєвий сир тофу повинен бути присутнім в меню, навіть якщо ти не вегетаріанець. Цей продукт містить багато білка, завдяки чому навіть невелика кількість тофу приносить відчуття ситості і дає довгий відсіч апетиту.

Вівсянка

Вівсяна каша — це кращий сніданок на основі корисних повільних вуглеводів, після вживання вівсянки рівень глюкози в крові стає стабільним, людина відчуває себе ситою і енергійною. До того ж даний продукт призупиняє вироблення гормону голоду греліну.

овсяная диета

Зелені листові овочі

Це кращий приклад низькокалорійного, але дуже ситного продукту. Будь-які зелені листові овочі — від капусти до шпинату містять багато клітковини, при попаданні в шлунок вони заповнюють весь його обсяг, не викликаючи бажання з’їсти щось ще.

Кориця

Корицю можна додавати не тільки в блюда, але і в напої, кружка чаю або кави з корицею змусить забути про голод на довгий час. Секрет в тому, що кориця нормалізує рівень глюкози, стабільність цукру в крові — це стабільність апетиту. Подібними властивостями володіє гвоздика, а також сушений імбир у вигляді порошку.

Нагадаємо, як позбутися від підвищеного апетиту: 5 кращих способів. У причинах надмірного апетиту може ховатися не тільки генетична схильність. Потреба в їжі залежить також від фізичних навантажень, раціону і повноцінного сну. Наблизитися до фігури своєї мрії реально цілком природним шляхом. Про найпростіших способи позбавлення від надмірно активного апетиту.

Як повідомляла Politeka, є напій, який знижує апетит. Щоб під час дієти не мучитися від нападів голоду, фахівці рекомендують контролювати свій апетит за допомогою одного напою. Дослідження вчених з Фейнбергской медичної школи при Північно-Західному університеті підтвердили, що кава сприяє зниженню апетиту.

Також Politeka писала, про топ-8 «суперподуктів», які знижують апетит.