Вчені зробили прорив в медицині, з’ясувавши, що діабет другого типу можна вилікувати

Вчені довели можливість відновлення функціоналу інсулінових клітин у жертв діабету другого типу. А це означає, що дану хворобу можна буде повністю вилікувати, повідомляє Хвиля.

За рахунок блокування білка VDAC1 в виробляють інсулін клітинах можна відновити їх нормальний функціонал у пацієнтів з діабетом другого типу. В ході предклініческіх експериментів дослідники також показали можливість запобігання розвитку цієї дуже поширеною метаболічної хвороби.

Росію накриває епідемія діабету, що пов’язано з малорухливим способом життя, ожирінням і нездоровим харчуванням у більшості населення. Аналогічна ситуація спостерігається і в багатьох інших країнах, так що людству гостро потрібні нові способи профілактики і боротьби з діабетом, який вважається невиліковним. Зайцеву срочно госпитализировали: на суде произошло непредвиденное

Дослідники з Університету Лунда у Швеції вважають, що активна субстанція, здатна пригнічувати білок VDAC1, може в майбутньому зіграти найважливішу роль в справі створення першого ліки, повністю виліковує від діабету другого типу. Мета полягає в використанні даної субстанції у жертв діабету, якому недавно поставили діагноз. У їхньому випадку відновлення функціоналу інсулінпроізводящіх бета-клітин здається більш ймовірним.

Але ще більш багатообіцяючим підходом виглядає призначення цих ліків людям, які страждають від преддиабета. Ця стратегія теоретично повинна захистити пацієнтів від розвитку повноцінного діабету другого типу. Втім, дане дослідження було невеликим за масштабом, і його результати необхідно підтвердити при більших випробуваннях.

Зазначимо, дієта при цукровому діабеті повинна бути спрямована на зменшення в раціоні вуглеводів, які швидко засвоюються, а також жирів, легко перетворюються в вуглеводні компоненти або з’єднання, що обтяжують перебіг діабету і його ускладнень. Якщо будуть дотримані ці основні умови, це частково або повністю нормалізує обмінні процеси і рівень глюкози крові.

Нагадаємо, голодування небезпечно для здоров’я: дізнайтеся правду.

Як повідомляла Politeka, майбутнє людства під загрозою: вчені пророкують страшні хвороби мільйонам людей

Також Politeka писала, що голодування небезпечно для здоров’я: дізнайтеся правду.