Чоловікам слід освоїти основні правила тренувань в залі, а далі все піде, як по маслу

Неправильні тренування позбавлять тебе всіх шансів стати накачаним чоловіком. Перший похід в зал не закінчиться сумно, якщо розберешся, як правильно тренуватися. Освоїти основні правила — будеш виглядати, як клоун, і можеш травмуватися.

Радимо звернути на них увагу: зайве нагадування про важливе ще нікому не зашкодило.

Перше тренування: Повторення і підходи

Існує ціла система, згідно з якою тренуються всі качки на планеті — це повторення і підходи. По-народному кажучи, якщо ти підтягується на турніку, то потрібно робити це в декілька заходів. Точно так само і з іншими вправами.

Найпоширеніший стандарт для всіх видів тренувань — три підходи по десять повторень. Така система спочатку розігріває м’язи, потім їх зміцнює, і нарешті — розвиває.

Ізольовані і комплексні вправи

Існують вправи двох типів — ізольовані і комплексні. Перші призначаються для певної групи м’язів. Щодо інших, їх назва сама за себе говорить. Хочеш швидко накачати (наприклад) біцепси як у Шварценеггера — займайся ізольованими вправами. Повільно, але стабільно привести всі м’язи в порядок — тільки з допомогою

Вага

Новачки завжди намагаються підняти побільше, взяти на груди важче. Результат — вимотуються за лічені хвилини і на наступний день не можуть встати з ліжка через крепатури. Замість цього, грузи себе вагою, з яким виконаєш три підходи по десять підйомів.

Стаєш сильнішим? Підвищуй вагу або кількість підходів. Кращий спосіб уникнути крепатури — тренуватися вагою власного тіла. Допоможуть віджимання від підлоги або на брусах, вправи для преса, підтягування на турніку, присідання.

Тренер

Якщо вся вище описана кухня тебе не вражає, займайся з тренером. Хоч це задоволення не з дешевих, зате професіонал навчить вправлятися так, як належить. Ти ж розумієш, що краще і легше правильно вчитися, ніж потім переучуватися.

Нагадаємо, про силові тренування: від яких міфів потрібно позбутися

Як повідомляла Politeka, як правильно відновитися після тренування: прості поради

Також Politeka писала, чому необхідно ходити 10 тисяч кроків в день