Є препарати, які провокують почуття голоду, що призводить до зайвої ваги

Деякі ліки провокують активну вироблення в організмі греліну — гормону голоду. При цьому апетит часом виходить з-під контролю. Також є ліки, які погіршують метаболізм. Складність ситуації в тому, що реакції на медикаменти передбачити неможливо — все залежить від сприйнятливості організму, тому лікар, який виписує рецепт, не може відразу сказати, поправитися його пацієнт.

Антидепресанти. Ожиріння на тлі депресії загрожує перетворитися в типову хворобу XXI століття. Лікарям відомо, що деякі антидепресанти дають таке побічна дія як підвищений апетит. Відомо, що до збільшення ваги призводять антидепресанти, що відносяться до класу нейрохимического серотоніну. В ході прийому препаратів, що містять літій, можна набрати до 1 кг за місяць. А якщо приймати трициклічні препарати — до 4 кг за місяць.

лишний вес, похудение, жир

Зазвичай після скарг пацієнта на зайву вагу лікарі замінюють одні ліки іншим або зменшують дозу. Але іноді необхідно переглядати всю схему лікування під наглядом кваліфікованих ендокринологів або нейропсихологов.

Антигістамінні препарати, снодійні. У деяких засобах проти алергії і порушень сну міститься діфенгідрамін. Ця речовина здатна викликати м’язову млявість, людина стає апатичним, його фізична активність знижується. А ось апетит, навпаки, може зрости.. Тело популярной певицы нашли на дне реки: «ехала на семейный ужин»

Стероїди. Ці препарати застосовуються при лікуванні ревматичних болів, артритів. Під впливом стероїдів жирові клітини діляться швидше і вимагають для своєї збільшеної активності додаткових калорій.

Препарати, що нормалізують тиск. Вони можуть давати побічну дію у вигляді відчуття загальної втоми, зниження тонусу. При втраті енергії організм прагне заповнити її за рахунок їжі, і в результаті ростуть жирові запаси.

Психотропні засоби. Лікарські засоби з розряду психотропів знижують інтенсивність обміну речовин і стимулюють апетит. Іноді пацієнти одужують на 2,5 кг протягом тижня.

Приймаючи ті чи інші препарати слід враховувати, що різко зрослий апетит і зайві 2 кг, що з’явилися після початку прийому медикаментів, — це серйозний привід звернутися до лікаря. Можливо, таким чином позначається побічна дія ліків.

лишний вес, похудение, жир

Якщо відчуваєте втрату енергії, пийте настій шипшини, полівітаміни і — знову ж таки — до лікаря. До речі, фахівець може порадити засіб, який допоможе зупинити вимивання кальцію з організму.

Нагадаємо, названі популярні ліки, які не допомагають: є в кожній аптечці

Як повідомляла Politeka, стало відомо, через брак чого ми набираємо зайву вагу

Також Politeka писала, що часте харчування допоможе не набрати вагу взимку