Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер разом зі своїм французьким колегою Жан-Марком Ейро, які прибули до України з візитом, вирушили ближче до зони військових дій на Донбасі.

Глави МЗС Франції та Німеччини біля зруйнованого під час бойових дій мосту у Слов’янську (Донецька область) pic.twitter.com/gBBkqZzFtV

— European Pravda (@EuropeanPravda) September 15, 2016

Про це повідомляє «Європейська правда» на своїй сторінці в Twitter. Зокрема, європейським чиновникам вже продемонстрували наслідки обстрілу Слов’янська Донецької області.

А бизнес по расписанию: Одесский припортовый «сливают» россиянам

Фотознімок з главами МЗС країн Європейського союзу зроблений на тлі зруйнованого мосту в місті. Делегацію з Європи супроводжував керівник Донецької військово-цивільної обладміністрації Павло Жебрівський.

У свою чергу глава української дипломатії Павло Клімкін, який також був разом із гостями, відзначив цю подію такими словами: «Мені це додає емоцій для боротьби за повернення українського Донбасу в Україну. Це додає емоцій і моїм закордонним колегам».

Окрім того, на своїй сторінці в Twitter він запевнив, що українська сторона «буде слідувати своїй логіці і послідовності у виконанні Мінських домовленостей. І наші союзники теж».

Нагадаємо, як повідомляла Politeka, міністри закордонних справ Німеччини і Франції прибули до Києва з обіцянкою від Росії встановити режим перемир’я до 15 вересня.

“Ми сьогодні приїхали сюди з обіцянкою від Москви, що сьогодні опівночі вступить в силу припинення вогню на тиждень», — сповістив німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр після завершення зустрічі з президентом України Петром Порошенком і міністром закордонних справ Франції Жаном-Марком Ейро в Києві.

Однак пізніше російська влада заявила, що зовсім не обіцяла Німеччині режиму припинення вогню на Донбасі, бо РФ не є суб’єктом конфлікту, в Україні протистоять “озброєні сили Донбасу”.