Політичний експерт Юрій Райхель розповів, як влада Вірменії практично здала країну Росії

За його словами, Вірменія, в силу корумпованості правлячого класу, повністю продала практично всі активи російським компаніям або олігархам.

«У неї за душею нічого не залишилося. Економіка не забезпечує необхідну фінансову базу для великих військових витрат, які потрібні для продовження конфронтації з Азербайджаном», — написав експерт.

Беспокойный Карабах: Азербайджан и Армения в шаге от войны

Райхель вважає, що через таку ситуацію в країні спостерігається зростання соціальної напруженості і виникнення точок внутрішнього конфлікту. На думку експерта, час від часу з-за підвищення цін і податків у Вірменії виникають економічні майдани.

«Характерно, що тут проявилися і мало очікувані до цього антиросійські настрої, через те, що вся вірменська електроенергетика належать російським холдингам», — нагадаємо він.

За словами Райхеля, зацікавленість правлячих олігархічних груп і агресивна політика щодо Азербайджану стримує Єреван від відходу з проросійської орієнтації.

«У цьому сенсі для них вкрай важливо зберігати напруженість на лінії розмежування в Нагірному Карабасі і до певного рівня підтримувати температуру конфлікту. По-перше, це не дасть можливість Москві послабити свою увагу до Південного Кавказу.

У тому числі має змусити задовольнити прохання про постачання зброї, за яке Вірменія, на відміну від Азербайджану, заплатити не в змозі.

По-друге. З’являється підстава вимагати від Кремля додаткову фінансову підтримку як за який проявляють лояльність, так і за начебто відображення загрози російським інтересам «, — повідомив він.

Джерело: Politeka