Українські політичний експерт-міжнародник Максим Вікулов розповів, як страждають жителі Курдистану, після того, як там пройшов референдум про незалежність

Зокрема, експерт відзначає, що в місті Алькуш місцеве Ассірії християнське населення виступило з протестом проти референдуму і бойкотував його, а раніше в цьому містечку стався конфлікт між курдами та ассирійцями.

«Причиною стало те, що влада зняла з посади губернатора міста місцевого християнина і поставили курдів», — пояснив Вікулов.

Независимый Курдистан: новая страна уже готовится к войне

За його словами, ще більш загрозливо виглядають розлади між курдами та родинними їм езідами, які проживають в районі гори Синджар.

Як відомо, Ербіль планує включити ці «спірні території» до складу Курдистану. Однак самі єзиди категорично проти: вони звинувачують Масуда Барзані в тому, що в 2014 році курди кинули їх напризволяще перед обличчям наступаючих бойовиків ІДІЛ, наслідком чого став геноцид цій невеликій релігійної групи.

«Ще перед голосуванням езидські громади погрожували проголосити власну« автономію »в разі проведення референдуму. Курди змушували їх голосувати, а незгодних, за деякими даними, виганяли з міст в табори ООН під Мосулом«, — повідомив він.

Нагадаємо, раніше Вікулов розповів, чим обернеться для регіону референдум про незалежність Курдистану.

Джерело: Politeka