Енергетична компанія ДТЕК разом з Фондом Ріната Ахметова, в рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» передав 38 апаратів ШВЛ державним лікарням Львівщини, Івано-Франківщини та Луганщини. Про це говориться в повідомленні компанії.
Відзначається, що З моменту спалаху пандемії ДТЕК та Фонд Ріната Ахметова системно надають допомогу медичним закладам. Ще в квітні медики цих областей отримали понад 80 тис експрес-тестів для діагностики коронавірусу та захист для медиків. Всього для України Фонд придбав та вже передав в регіони 320 тисяч таких тестів.
«Апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова серед найсучасніших у світі, але найголовніше – вони прості у використанні і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ можуть бути використані одразу ж після інсталяції, практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз, - розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.
- За допомогою інтелектуального режиму апарат аналізує стан пацієнта та обирає найоптимальніший рівень подачі кисню. До багатьох лікарень у всій Україні ШВЛ такого класу потрапляють вперше. По суті, це внесок Фонду та ДТЕК в модернізацію української системи охорони здоров’я».
Повідомляється, що Фонд Ріната Ахметова спрямував 300 млн грн на забезпечення українських лікарень необхідним обладнанням та захистом у боротьбі з коронавірусом. Потреби областей в обладнанні визначили представники ДТЕК, спільно з обласними штабами протидії коронавірусу.
«В областях, де працюють підприємства ДТЕК, передані нами апарати ШВЛ вже допомагають рятувати життя тим, хто отримав ускладнення від COVID-19. Ми щиро дякуємо медикам за наполегливу працю кожного дня заради порятунку життя громадян. ДТЕК взяв на себе зобов'язання підтримувати розвиток цих регіонів та буде всіляко сприяти найшвидшому подоланню епідемії», – зазначила Тетяна Оверіна, директор з регіональної політики ДТЕК Енерго.
«Коли наприкінці березня медики зіткнулися з коронавірусною інфекцією, завдяки Фонду та ДТЕК, ми зрозуміли, що не самі. Фонд та бізнес підставили дуже потужне рятівне плече нам, медикам. С перших днів ми відчули, що є підтримка. Ми отримали експрес-тести, що допомогло на перших етапах верифікувати підозру на вірусну інфекцію. Пізніше отримали захисні костюми. І апарати ШВЛ сьогодні є дуже вчасним та цінним внеском. Таке обладнання допоможе пацієнтам не тільки з ковід, а й усім хворим на легеневі патології. Всім, хто потребує невідкладної допомоги», - розповів Тарас Василик, директор Міської клінічної лікарні № 1 Івано-Франківської міської ради.