Щодня нам нав’язують особливі вітаміни, які, нібито, здатні вирішити всі «жіночі» проблеми, але чи потрібні вони

Індустрія вітамінів постійно нарощує обороти, і виробники різного роду пігулок використовують кожну можливість, щоб забезпечити нас тими речовинами, які ми в ідеалі повинні отримувати від продуктів харчування.

Але чи потрібні жінкам якісь специфічні вітаміни?

Сучасним жінкам сьогодні продають ідею про те, що у будь-якому віці їм необхідна комбінація специфічних вітамінів і поживних добавок в щоденному режимі. Вони нібито допоможуть відчувати менше втому і стрес або додатково забезпечать будь-які потреби — від росту волосся і до підвищення ймовірності зачаття. ДТП с актерами «Дизель шоу»: Ольга Сумская раскрыла жуткий факт о водителе автобуса

Однак багато вчених називають виробництво цих специфічних для женок вітамінів звичайним шахрайством. Вони підкреслюють, що самі по собі вітаміни необхідно будь-якій людині, і якщо вона дотримується здорової дієти, то отримує все з харчуванням.

Вчені відзначають, що сучасні люди дуже вразливі перед впливом різного роду знаменитостей, які просувають ті чи інші харчові добавки, часом небезкорисливо. Природно, що в бажанні підтримувати здоровий спосіб життя немає нічого поганого, і вітаміни з мінеральними добавками можуть стати його частиною.

Бажаючим завагітніти часто рекомендують фолати і фолієву кислоту, так як вони полегшують процес зачаття і раннього запліднення, запобігаючи деякі родові дефекти у майбутньої дитини. Жінкам репродуктивного віку радять отримувати достатню кількість заліза, оскільки воно втрачається під час менструацій.

Вітамін D вкрай необхідний тим, хто проживає в похмурому кліматі і недоотримує сонячних променів. Цей вітамін потрібен для зміцнення кісток. Нарешті, вітамін B12 допомагає організму виробляти червоні кров’яні клітини, завдяки цьому вітаміну нейрони в мозку працюють краще. Особливо рекомендують його жінкам в положенні, вегетаріанцям і тим, хто переступив через 50-річний рубіж.

Нагадаємо, вітаміни довголіття: вчені назвали речовини, здатні затримати старість

Як повідомляла Politeka, як дізнатися, яких вітамінів не вистачає: поради дієтолога

Також Politeka писала, про топ продуктів, які піднімають настрій.