Про користь раннього підйому сказано достатньо, але вчені знайшли зв’язок між розвитком небезпечної хвороби і сном

Британські вчені з університету Брістоля прийшли до висновку, що бути «жайворонком» корисно для здоров’я. Результати їх дослідження, в якому взяли участь понад 400 тисяч жінок, опублікували в MedicalXpress.

Виявилося, що існує зв’язок між раннім підйомом і ризиком розвитку раку грудей у жінок.

Найчастіше злоякісна пухлина з’являється у «сов». Дослідження вчених показало, що у жінок, які сплять більше 7-9 годин збільшений ризик розвитку раку на 20% з кожним додатковим годиною. І, навпаки, «жайворонки» мають на 40% менший ризик виникнення раку.

Фахівці пояснюють це тим, що люди, які рано встають, мають більш якісний сон, а «сови» мають проблеми зі сном і цікарднимі ритмами (циклічні коливання інтенсивності різних біологічних процесів, пов’язані зі зміною дня і ночі).

Коли працювати

Кращий час, щоб почати роботу, — це 2,5-3 години після того, як ви прокинулися.

Кращий час для тренувань

4 години перед відходом до сну — в цей час наші м’язи і наші легені працюють краще за все, реакція швидше.

Коли треба вечеряти

У 20 років вечеря о 21.30 буде для молодих людей цілком нормальним. Ідеальна вечеря для 30 і 40-річних — близько 20 години. Після 40 вечеряти потрібно близько 19 годин, а після 60 років — приблизно в 18.30, щоб залишити час для засвоєння всіх поживних речовин

Також британські вчені і експерти з США заявляли про те, що «сови» більш схильні до різних захворювань. Експерти відзначали, що активність в сучасному світі підлаштована під людей, які називають себе «жайворонками»: робочий і навчальний день починається досить рано, це робить деякі завдання для «сов» складніше. Через способу життя і одночасно необхідності рано вставати, «сови» живуть в стані постійного недосипу і стресу, що негативно позначається на здоров’ї.

Нагадаємо про ранній підйом і 7 причин полюбити ранок

Як повідомляла Politeka, вчені знайшли зв’язок між якістю сну і заробітком

Також Politeka писала, хто рано встає, тому Бог дає: 5 способів полюбити ранній підйом