Ожиріння стає головною причиною поганого самопочуття і смертей людей по всьому світу

Вчені всього світу зосередили свої зусилля на боротьбу із зайвою вагою. Тільки в 2015 році 4 мільйони померли через хвороби, пов’язаних з ожирінням. Головна причина зайвої ваги — вживання зайвих калорій.

Група вчених з університету Вісконсіна в Медісоні (США) розробила ефективний засіб боротьби з ожирінням — вживлюваний в організм імплантат. До теперішнього моменту винахід вже успішно протестовано в декількох лабораторіях Сполучених Штатів, а результати його випробування були опубліковані в журналі Nature Communications.

ожирение, лишний вес, похудение

За словами вчених, створений ними імплантат у вигляді мікроскопічного приладу генерує електричні імпульси, аналогічні сигналам, які транспортуються по блукаючому нерву, що зв’язує шлунок з мозком.

Подібні імпульси травна система посилає в головний мозок в разі голоду, насичення, невідповідною їжі і т. П. Розробники імплантату наділили його програмою, яка транслює той же тип сигналів, які шлунок адресує мозку при своєму заповненні їжею.

Але у людей з ожирінням створений імплантат може працювати, коли вони з’їдають лише мала кількість продуктів — як наслідок, обсяг з’їденого за день скорочується, що і сприяє схудненню. Ушел из жизни известный российский актер-красавец: «боролся до последнего»

Фахівці стверджують, що ідея стимуляції блукаючого нерва в якості запобіжного, яка позбавляє від ожиріння, — аж ніяк не нова, цей метод неодноразово добре виявляв себе в лабораторних випробуваннях. Досягнення даного проекту в тому, що вченим вдалося створити пристрій, що не потребує підзарядки. Вони протестували створений імплантат на мишах з ожирінням — пристрій допомогла їм позбутися 40% ваги.

Тепер творці імплантату, який рятує від ожиріння, планують випробування пристрою на більш великих тварин і далі — клінічні тести на добровольцях серед людей.

ожирение, лишний вес, похудение

«Перевага цього методу перед методами баріатричної хірургії — наприклад, шлунковим шунтуванням — її оборотність. Через 12 тижнів після операції пацюкам видалили пристрою, і вони відновили свій режим харчування», — розповіли в статті автори проекту.

Нагадаємо, від якої шкідливої звички дитинства потрібно позбутися, щоб схуднути

Як повідомляла Politeka, уение з’ясували, чому очищену воду пити небезпечно

Також Politeka писала про прості правила для тих, хто хоче схуднути: поради дієтологів