У портфелі НБУ зібрано різне майно — від акцій підприємств до нерухомості і автомобілів

Це закладені банками активи в ході надання рефінансування НБУ. Його обсяг оцінений в приблизну суму 13 млрд грн. Продавати ці активи було вирішено на двох «дочках» американських майданчиків — DebtEx і FFN, великими пулами. Перші торги повинні відбутися 19 вересня.

Тарифы на газ: МВФ озвучил свое решение

Торговці вважають, що за багатьма активами був втрачений момент для вигідного продажу. Все тому що Фонд гарантування і Нацбанк довгий час тягнули з продажем найбільш цікавих об’єкті

«Лоти і принцип їх формування для ринку невідомі. Для початку необхідно ознайомитися зі змістом лотів, а як ми знаємо, вартість даної інформації складе близько 500 американських доларів», — зазначив директор Асоціації «Біржові і електронні майданчики» Олег Падалка.

Торговці відкрито говорять про свої корупційні підозри, і не розуміють, чому чиновники розпоряджаються державним майном, як своїм особистим. «Виникає безліч питань, головний — чому ні FFN, ні DebtEx немає в списку» Перелік осіб, відібраних Фондом за напрямками діяльності «? Виходить,» американських дочок «завели за ручку на ринок просто тому що хтось захотів, як діток в дитячий сад? Або був конкурс, в якому FFN і DebtEx перемогли інших кандидатів? був? Чому про нього ніхто не чув? на якій підставі одна компанія отримала один лот, а інша — іншого? Те, що відбувається наштовхує на думку, що «американські компанії» можуть бути прикриттям для чиїхось «брудних справ», — вважає рада ик порталу UBIZ.ua Дмитро Бойко.

Нагадаємо, Нацбанк видав проект закону про валюту, який покликаний лібералізувати валютний ринок в країні.

Як раніше писала Politeka, в Україні набирає обертів тенденція до зміцнення національної валюти. За минулий тиждень «зелений» втратив по відношенню до гривні 0,4-0,6%. Офіційний курс НБУ знизився з 25,84 до 25,7 гривні. Як прогнозує валютний аналітик Вадим Іосуб, в кінці цього тижня курс долара може опуститися до 25,5 гривні.

Джерело: «UBR.ua«