Надія Савченко планує до кінця цього тижня пройти допит на поліграфі

Арештована за підозрою в підготовці терактів і поваленні державної влади народний депутат Надія Савченко не відмовлялася від цієї процедури.

Про це журналістам заявив захисник Савченко Олег Соловей, який відвідував її в СІЗО.

«На цьому тижні ми плануємо все-таки завершити процедуру проходження поліграфа. Будемо уточнювати у слідчого, на коли вони готові», — повідомив Соловей.

Він заявив, що слідчий поки не задовольнив клопотання захисту Савченко про надання матеріалів для ознайомлення, щоб адвокати могли сформулювати свої питання на поліграф.

«Ми все ж чекаємо матеріали й сподіваємося, що нам їх нададуть. Як тільки нам їх нададуть, відразу після цього буде поставлено питання про експертизу на поліграфі», — запевнив адвокат Савченко.

Соловей зазначив, що допит на поліграфі має відбутися в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз. Він буде закритим, тобто в ньому візьмуть участь тільки Савченко і експерт. Тривалість допиту складе не більше 3-4 годин.

При цьому адвокат запевнив, що разом з підзахисною вже обговорив подальші дії після проходження поліграфа, проте він не став ділитися планами з журналістами.

Соловей також розповів, що 10 квітня привітав Савченко в СІЗО з Великоднем.

«Надія схудла. Втратила 11 кг і зараз важить 70 кг. Але досить бадьоро все одно тримається», — резюмував він.

В деле Савченко неожиданный поворот: причастны военные «шишки» из РФ, установлены их имена

Нагадаємо, у вівторок, 10 квітня, співробітники правоохоронних органів проводять обшук в квартирі депутата Верховної Ради Надії Савченко.

Про це повідомив її адвокат Дмитро Бугай.

“Я перебуваю в квартирі Надії Савченко в Києві. Зараз тут йде обшук в рамках слідчих дій”, – сказав він.

При цьому Бугай зазначив, що подробиці, пов’язані з обшуком, він повідомить пізніше.

Нардепу інкримінується підготовка держперевороту і терактів в Україні, сама Савченко назвала звинувачення на свою адресу помилковими і в знак протесту оголосила голодування. Їй загрожує позбавлення волі до 15 років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 березня задовольнила подання генпрокурора і зняла депутатську недоторканність з Савченко, давши згоду на її затримання і арешт. На наступний день суд в Києві ухвалив заарештувати її до 20 травня без права звільнення під заставу. Апеляційний суд Києва 29 березня відхилив скаргу захисту Савченко про скасування рішення попередньої інстанції про її арешт.

Джерело: Українська правда