Вчені знайшли овоч, який захищає організм від онкологічних захворювань

Терта морква, завдяки хімічній сполуці бета-каротину, є домашнім засобом номер один проти онкологічних захворювань. До такого висновку в ході досліджень прийшли американські фахівці.

За словами медиків, бета-каротин (провітамін А) бере участь в синтезі статевих гормонів і необхідний для здорового скелета.

Також цей мікроелемент покращує стан слизових і шкіри, зубів, волосся, допомагає відновитися нервовій системі після великих навантажень і стресу, підвищує стійкість організму до інфекцій. Особливо багато бета-каротину в яскравій і соковитою помаранчевої моркви, а її регулярне вживання в їжу допомагає захиститися від цілого ряду недуг.

Як відзначають фахівці, за своєю ефективністю цей овоч не поступається яблукам, а завдяки хімічній сполуці бета-каротину терта морква є домашнім засобом номер один проти раку.

Крім того, в силу цілющих властивостей моркви її порівнюють не тільки з яблуками, але також з часником і цибулею. Пожувавши шматок моркви, можна зменшити кількість мікробів в порожнині рота і позбутися від неприємного запаху. При застуді морквяний сік з медом допомагає швидше стати на ноги.

Крім того, морквяний сік корисний при підвищеній кислотності шлунка і «ледачому» кишечнику, запальних процесах горла, набряклості. Правда, потрібно бути обережним — пити його у великих кількостях не можна.

Нагадаємо, названо овоч, який рятує від розвитку старіння і багатьох хвороб

Фізетін, який міститься в складі такого на перший погляд, простого продукту, може допомогти організму впоратися з розвитком різних хвороб, включаючи онкозахворювання.

Як стало відомо з результатів робіт американських вчених, флаванол фізетін має всі властивості антисептика і протизапальний засіб. Вчені з’ясували, що за допомогою огірків можна придушити розвиток раку і старіння. Такий висновок був зроблений після експерименту на гризунах мишах. Також завдяки фізетін можна усунути початок хвороб, які безпосередньо впливають на центральну нервову систему.

Як повідомляла Politeka, важливо знати причини раку: 10 повсякденних речей, які провокують появу пухлини
Також Politeka писала, які овочі допоможуть врятуватися від тривожності і неспокою