Китайські дослідники з’ясували, чим прийом антибіотиків може обернутися для нашого шлунку

Науковці з Копенгагенського університету та інституту BGI в Шеньчжені в Китаї повели дослідження, в результаті яких з’ясували, що мікрофлора кишечника людини здатна відновитися після прийому антибіотиків тільки через півроку. Результати дослідження опубліковані в Nature Microbiology.

Дослідники вивчили динаміку стану кишкової мікрофлори у 12 учасників експерименту, які попередньо вживали антибіотики.

Було проаналізовано стан мікрофлори до і після вживання антибіотиків.

В результаті виявилося, що мікрофлора відновлюється дуже повільно – приблизно півроку. Більше того, навіть після відновлення деякі види бактерій зникають з її складу, тоді як інших бактерій стає занадто багато.

Вчені зазначили, що зникають дев’ять видів мікроорганізмів, замість яких з’являються нові, які пережили обробку антибіотиками.

Нагадаємо, це страшніше, ніж рак і діабет: вчені розповіли, до чого антибіотики доведуть людей

Вчені попереджають про загрозу, яка буде забирати життя людей в майбутньому, якщо зараз не вжити необхідних заходів. Так звані супербактеріі до 2050 року будуть вбивати більше людей, ніж пухлини і діабет. Це станеться в тому випадку, якщо людство нічого не зробить з епідемією антибіотикорезистентності.

Британські експерти вважають, що супербактеріі до 2050 року будуть нести більше людських життів, ніж злоякісні пухлини і діабет.

Супербактеріями називають патогени, які виробили резистентність до антибіотиків і вже не піддаються цим лікам. Супербактеріі можуть викликати найрізноманітніші нездужання, починаючи від синуситу і закінчуючи зараженням крові і запалення легенів. Але якщо раніше всі ці недуги піддавалися лікуванню антибіотиками, то у випадку з супербактеріями вони стають невиліковними і призводять пацієнтів до смерті, якщо їх власний імунітет не здобуває перемоги над хворобами. Супербактеріі повертають нас в епоху до винаходу антибіотиків, коли людство косили такі хвороби, як сифіліс, туберкульоз і пневмонія.

Як повідомляла Politeka, антибіотики та вітаміни не допоможуть: як лікувати застуду правильно, не витрачаючи шалені кошти

Також Politeka писала, які ліки можуть привести до ускладнення при лікуванні ангіни