Не всі вміють правильно чистити зуби й досі вірять в ці міфи

Погоня за білосніжною посмішкою і здорової зубної емаллю багатьом не дає спокою. Деякими часто вдаються до народних способів очищення зубів, інші ж надто використовують сучасні технології і також лише шкодять здоров’ю ротової порожнини.

Серед найпопулярніших міфів про чищення зубів стоматологи виділяють:

Псування зубів через погану воду

Не кожен приділяє належну увагу воді, яку вживає. Деякі думають, що після очищення зубів, досить прополоскати їх водою, навіть з-під крана. Якщо мова про поганий воді, страждає весь організм, включаючи зубну емаль. Адже склад неочищеної води може містити масу шкідливих для організму мікроелементів. При полосканні зубів неочищеної водою, емаль може руйнуватися, оскільки надмірно кількість фтору потрапить на зубну поверхню. У деяких випадках, це може привести до розвитку флюорозу.

Зубна щітка головніша за пасту

Насправді обидва представлених фактора важливі. Адже навіть при використанні ультрасучасної електричної зубної щітки і пасти поганої якості, зуби не наситяться потрібною кількістю мінералів, а можуть лише окислюватися. Складом зубної пасти варто відводити належну увагу, як і вибору зубної щітки. У пасті потрібно звернути увагу на наявність в ній природних мікроелементів, а при виборі щітки дивитися на рівень її жорсткості.

Більше пасти — чистіше зуби

Черговий популярний міф про надмірне догляді за зубами. Надмірна кількість навіть найякіснішої зубної пасти може негативно позначитися на стані емалі під час очищення. Стоматологи рекомендують трохи додавати пасти на щітку, але більш ретельно і не швидко проводити очистку зубів. Процедура гігієни ротової порожнини повинна займати не менше 2-х хвилин.

Зубна нитка — видаляє всі залишки їжі

Зубна нитка може видалити маленькі крупиці їжі, які застрягли в важкодоступних місцях, проте для повноцінного очищення ротової порожнини навіть від мікроскопічних залишків їжі, цього кошти буде недостатньо. Тим більш, що багато хто неправильно користуються нею, роблячи підмітальні руху, а не по напряму вгору і вниз.

Нагадаємо, стоматологи розповіли, як можна вибілювати зуби будинку

Як повідомляла Politeka, є небезпечні звички, які можуть позбавити зубів

Також Politeka писала, стоматолог розповіла, що робити, якщо хитається зуб