З віком шкіра губ втрачають свій природний колір, але це можна виправити, якщо доглядати за ними кожен день

З темними або знебарвленими губами стикаються багато людей. Косметологи з Франції назвали 5 натуральних засобів, які дозволяють вирішити дану проблему.

Для початку спробуйте наносити на губи комбінацію з меду і лимонного соку, яка володіє натуральними отбеливающими властивостями. Лимонний сік укупі з медом здатний зробити губи більш світлими і повернути їм природне сяйво.

Для проведення процедури відлущування шкіри губ використовуйте скраб на основі цукру. Одну столову ложку цукру треба змішати з медом, а потім ніжно втирати отриману пасту в губи для видалення мертвої шкіри, яка, швидше за все, і викликає неприємний темний колір.

Спробуйте масаж губ часточками сирої картоплі. Вони містять ензим під назвою катехолаза, який зменшує потемніння шкіри. Картопля теж допомагає зберігати колір губ. Можна або ніжно втирати картопля в губи, або наносити на них картопляний сік перед сном.

Ще одним хорошим натуральним засобом вважається гранатовий або буряковий сік. Вони володіють густим насиченим червоним відтінком, що дозволяє використовувати ці соки в косметиці протягом десятків років. Для отримання найкращих результатів той чи інший сік краще наносити на губи перед сном.

Ні в якому разі не забувайте про важливість зволоження. У більшості випадків, темні губи є наслідком зневоднення. Отже, вкрай важливо вибрати високоякісний бальзам для губ, що володіє зволожуючими інгредієнтами начебто кокосового або мигдального масла.

Додамо, раніше ми писали, як боротися з тріщинами на губах і доглядати за ними, коли на вулиці морози.

Насправді, основною причиною пересихання шкіри є морозна і вітряна погода і недостатнє зволоження. Однак, іноді сухість може вказувати на проблеми зі здоров’ям або банальне зневоднення організму. Викликати сухість може застуда, прийом антибіотиків, шкідливі звички, надмірне вживання напоїв з кофеїном, який виводить воду з організму.

Нагадаємо, чому синіють губи і як з цим боротися

Як повідомляла Politeka, це шлях до гладкою, молодий шкіри: що потрібно знати про пілінг особи

Також Politeka писала про секрет ідеальної шкіри: названо рослина, яке відмінно бореться недоліками