Звичайно, краще обійтися без алкоголю, але, як стверджують медики, можна вживати його в такій кількості, що це не заподіє шкоди здоров’ю

Британські медики радять дорослим людям пити не більше 14 порцій алкоголю в тиждень. До такого висновку прийшли експерти Національної служби охорони здоров’я та благодійної організації Drinkaware.

Фахівці звернули увагу на два важливих аспекти, пов’язаних з вживанням алкоголю.

Перший — не можна пити щодня, протягом тижня має бути «вікно», коли спиртне не вживається зовсім. Другий — не можна виходити за рамки допустимої денної дози.

В ідеалі на випивку повинні доводитися три дні, решту часу організм повинен відновлюватися.

Особливо важливо витримувати «паузи тверезості» людям у віці від 40 років і старше. За даними вчених, особи 45-65 років п’ють більше норми в 14 разів.

За розрахунками британських фахівців, 14 порцій алкоголю — це шість пінт (1 пінта = 0,56 л.) Пива міцністю 4%, або шість келихів вина об’ємом 175 мл, або 14 стопок об’ємом 25 мл міцних, 40-градусних, напоїв.

Але найкраще для організму, коли людина взагалі обходиться без спиртного. Регулярне вживання алкоголю провокує проблеми зі сном, розвиток гіпертонії і підвищену схильність до раку, підкреслили дослідники.

Нагадаємо, раніше ми писали, як різні види алкоголю впливають на людей

Емоційний стан людини залежить від виду алкоголю, який він приймає, кажуть вчені. Вчені провели міжнародне опитування за участю 29 836 чоловіків і прийшли до висновку: настрій після прийому алкоголю може залежати не тільки від ситуації і індивідуальних особливостей людини, а й від типу напою. Дослідники вважають, що результати їх роботи допоможуть людям краще оцінювати вплив алкоголю на свій емоційний стан.

В анонімному опитуванні взяли участь жителі 21 країн у віці від 18 до 34 років. Головною умовою для учасників опитування було регулярне вживання спиртного у всіх його видах.

Як повідомляла Politeka, спорт і алкоголь: чому не можна поєднувати

Також Politeka писала, що станеться з організмом після відмови від алкоголю: думка експерта