Домашній сир вважається корисним та поживним, але чи так це насправді

Сир вважається одним з найбільш корисних продуктів харчування в раціоні людини. Дієтолог розповіла більш детально про цей продукт.

За словами дієтолога Ніни Вунш, людям, які прагнуть до зниження ваги, сир підходить ідеально, причому такий, в якому вміст жирів виявиться не дуже значним, але і не прагнуть до нуля.

У плані смакових характеристик однозначно виграє більш жирний сир, говорить Ніна Вунш.

Знежирений сир часто вживають разом зі сметаною або соусами, інтуїтивно прагнучи поліпшити його смак за рахунок підвищення жирності. У тому, щоб купувати знежирений сир і спеціально потім підвищувати його жирність, немає доцільності, поділилася думкою лікар.

«Знижуючи жирність сиру, ми погіршуємо і засвоєння кальцію з цього продукту. Кальцій використовується організмом тільки в присутності жиророзчинних вітамінів D», – пояснила фахівець. Путин пригрозил миру новыми ракетами: «только дырки заклеить нужно»

Кальцій, підкреслила експерт, потрібен організму щодня: кісткам, зубам, клітинам, у великій мірі серцю і скелетних м’язів. Особливо корисним вживання сиру може виявитися в період росту і розвитку, тобто просто необхідний дітям, підліткам та майбутнім мамам. Крім того, сир допомагає зміцнити здоров’я літнім людям.

Мало хто знає, що сир важливо їсти для підтримки розумової активності, – кальцій, що міститься в ньому сприяє нормальній електричній активності нейронів, що забезпечує проведення нервового імпульсу – фізіологічної основи розумових процесів. З цієї причини, переконана дієтолог, вживати сир потрібно обов’язково випускникам шкіл і студентам, – тим, хто здає іспити, повинен багато читати, запам’ятовувати, генерувати ідеї.

Найкраще, дала пораду дієтолог, досить жирний сир вживати в першій половині дня, комбінуючи з фруктами, зеленню. Якщо сильно хочеться солодкого, можна додати в сир варення, але якщо є проблеми із зайвою вагою, краще все ж уникати простих вуглеводів.

Нагадаємо, лікарі пояснили, як перевірити безпеку продуктів перед вживанням

Як повідомляла Politeka, є десять продуктів, що ідеально підійдуть вегетаріанцям

Також Politeka писала, що треба їсти щодня: знайдено продукт, який продовжує життя