Звістка про можливу втрату безвізового режиму із ЄС розбурхала українців

Про це свідчать ексклюзивні коментарі Politeka.

За словами народного депутата від фракції «БПП» Сергія Лещенко, Україна може втратити безвізовий режим з країнами ЄС, якщо Верховна Рада прийме законопроект, що дозволить звільняти глав антикорупційних органів простою більшістю голосів.

При цьому в мережі пишуть, що то не Україна може втратити безвіз, а тільки прості українці. Адже народні депутати, Міністри і усякі інші високі і не дуже посадовці мають дипломатичні чи спеціальні службові паспорти, за якими вони без віз можуть відвідувати безліч країн. Українці вважають, що доречніше було б, якби покарання стосувалося саме політиків та чиновників.

Украинцы могут получить безвиз с заокеанской страной

«Тож, якби через оці створені самою владою проблеми (умови), за яких ЄС може скасувати назавжди чи тимчасово безвіз, керівництво ЄС скасувало би безвіз саме для чиновників та інших високопосадовців та нардепів, а не простим українцям, то це було б справедливіше. Тим самим, покарані були б конкретні винуватці конфлікту від влади, ГПУ з НАБУ і САП, у відсутності бажання долати корупцію, здійснювати реформи, а не прості громадяни», «А чому українці без безвізу…???? Нехай залишаються наші дорогі депутати без безвізу», «Безвізу треба позбавити депутатів, чиновників і їх сім’ї, а простим українцям залишити, ось тоді вони задумаються, а так…», — зазначають в інтернеті.

Ймовірне скасування безвізу називають ганьбою і «пропонують» радикальні засоби боротьби з корупцією.

«Позор не весь світ. Дали а через пів року забрали. Сміх тай годі. Всю раду під стінку і розстріляти. Це поможе найкраще. І корупція зникне», — зазначають у мережі.

Серед українців є й ті, хто не бачить проблеми у відміні безвізового режиму.

Відзначимо, представництво ЄС в Україні заявило, що законопроект Верховної Ради про можливість «висловлювати недовіру» главам антикорупційних органів суперечить безвізу.

Джерело: Politeka