Біля окупованого Севастополя в селі Дальнє могилу невідомого солдата зрівняли з землею, а на її місці побудували приватний будинок

Солдат загинув під час Другої світової війни, інформує голова ради ветеранів села Дальнє поблизу Севастополя Надія Макаренко.

У цьому селі вона доглядає за неофіційними похованнями солдатів, загиблих під час оборони Севастополя у 1941-1942 роках. За її інформацією, кілька років тому на місці одного з поховань виділили землю для індивідуального житлового будівництва. Власник ділянки, коли вирівнював територію, зрівняв могилу з землею. Проте коли саме це сталося невідомо.

На могилі невідомого солдата жінка висаджувала квіти з 1980 року. Останній раз, коли Макаренко приїхала, на місце могили був зведений приватний будинок із парканом.

Власника будинку жінка не зустріла, але поспілкувалася з його сусідами, які розповіли, що перед будівництвом будинку ділянку вирівнювали бульдозером.«Йому говорили, що там могила. Її і так добре видно було — високий горбок з квітами на ньому. Але він сказав, що купив землю і буде з нею робити, що захоче», – зазначила Надія Макаренко.

Жінка планує звертатися до окупаційної адміністрації муніципального округу. Під ним планує зібрати підписи місцевих жителів.

Член Загальної палати Севастополя Григорій Донець пояснив, що довести, що на цьому місці було захоронення практично неможливо, адже цю могилу не внесли в реєстр.

Як повідомлялося раніше, окупанти в Криму в рамках ремонтних робіт в Ханському палаці в Бахчисараї розпиляли на дрова балки, які були у відмінному стані. Вандали зняли частини унікальної конструкцій палацу і вивезли все в окремий «могильник».

За матеріалами “Комерсант”