Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» заявило про свій намір випустити спеціальні депозитні рахунки та видавати платіжні картки для оплати покупок і комунальних послуг

Як повідомляє «Інтерфакс», «Укрпошта» планує на початку листопада подати до Верховної Ради законопроект, який дозволить клієнтам відкривати поточні та депозитні поштові рахунки та видавати платіжні карти, за допомогою яких можна буде здійснювати покупки і оплачувати комунальні послуги.

»Моторола» и Гонтарева должны получить героев России — политолог

«Йдеться про розширення фінансових послуг «Укрпошти» шляхом внесення змін до закону «Про поштовий зв’язок». Ці зміни дадуть підприємству право відкривати рахунки, депозитні та поточні, оплачувати комунальні платежі, право на випуск платіжних карток, право надавати послуги інкасації. Кредити «Укрпошта» не видаватиме», — розповів про прийдешні зміни директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

За його словами, реалізація цієї ініціативи дозволить «Укрпошті» надавати фінансові послуги для 30-40% населення України, які наразі не мають до них доступу, зокрема через віддаленість від банківських відділень.