За годы нахождения Виталия Кличко на посту мэра Киева управление столицей постепенно перешло под контроль целой группы заинтересованных лиц. Среди них выделяется Виктор Пилипишин

Дни Виталия Кличко как мэра Киева сочтены, однако столица еще долго будет оправляться от деяний мэра и его команды, в которую входил и скандальный экс-глава Шевченковской районной администрации Виктор Пилипишин.

В том, кто и как на самом деле руководил столицей можно убедиться, глядя на видео, которое было сделано еще в 2016 году. Однако можно быть уверенным, что с тех пор мало что изменилось в Киевсовете.

На кадрах можно увидеть, как во время сессии Киевсовета вместо депутата Игоря Киселева голосует доверенное лицо и помощник Виктора Пилипишина, которого тот позже «передал» своему зятю Константину Яловому, Вячеслав Боядин. При этом его голос оказался решающим.

Виктор Пилипишин

Разъяренные украинцы атаковали ОГА, полицию забросали взрывчаткой, все в дыму: страшные кадры

Тогда это видео показали Кличко, после чего мэру пришлось провести голосование по второму кругу. Несмотря на то, что фракция Омельченко-Пилипишина «Единство» была коалиционным партнером БПП и всегда голосовала аналогично фракции мэра, после этого инцидента Кличко пришлось поручить секретарю Киевсовета Владимиру Прокопиву провести служебное расследование и выяснить, кто этот человек и как он попал в сессионный зал.

На видео также попал момент, на котором зять Пилипишина Яловой дает указание своему помощнику голосовать, а затем хвастается этим перед своими коллегами прямо в зале Киевсовета.

Авторы видео еще несколько лет назад указывали на то, что Киевом руководят именно эти люди.

Як банда Кличка-Пилипишина фальсифікує голосування в Київраді

ЯК ДОВІРЕНА ОСОБА ПИЛИПИШИНА ГОЛОСУВАВ ЗАМІСТЬ ДЕПУТАТА В КИЇВРАДІ В четвер (27.10.16) на сесії Київради замість депутата Ігоря Кісільова (фракція "Єдність") голосував довірена особа та помічник Віктора Пилипишина В'ячеслав Боядін (один з основних організаторів та виконавців фальсифікацій на 223 окрузі в 2012 та 2013 роках), який перейшов у "спадок" його зятю - депутату Київради Костянтину Яловому. Голос Боядіна при голосуванні за порядок денний виявився вирішальним. Після того, як міському голові продемонстрували відповідний відеозапис, Кличко був змушений розпочати голосування по другому колу. Не дивлячись на те, що фракція Омельченка-Пилипишина "Єдність" є коаліційним партнером БПП і голосує в унісон з фракцією мера, Кличку нічого не залишалося, як доручити секретарю Київради Володимиру Прокопіву провести службове розслідування і з'ясувати, хто ця людина і як він потрапив до сесійної зали. Спрощу для них їхню "нелегку" роботу - це Боядін В'ячеслав Сергійович, який спокійно потрапив до зали бо він помічник Ялового, а також одного "молодого та перспективного" народного депутата. На відео (додаток до цього допису, або ось тут: https://youtu.be/Fu2HYXSU5n8) чітко видно, як депутат Яловий дає вказівку своєму помічнику голосувати, після чого показує на нього пальцем і хизується перед своїми колегами - мовляв - як ми гарно всіх надурили. Ось хто сьогодні керує столицею! З наступного місяця з'являється можливість відкликати депутатів за народною ініціативою. Для цього потрібно зібрати певну кількість підписів після чого відповідна партія зможе відкликати свого депутата. Звісно, я розумію, що збіговисько під назвою "Єдність", яке протягнуло купу покидьків до Київради нікого з них не відкличе, але кияни мають показати, що вони думають про цих сволот, тому я ініціюватиму збір підписів за відкликання Ялового та Кісільова й закликаю всіх киян підписатися, коли прийде час. Крім цього, найближчим часом подам відповідні депутатські звернення в правоохоронні органи на Боядіна, Ялового та Кісільова щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності. Подивимося як цього разу будуть відбріхуватися "правоохоронці"... P.S. А тепер раджу всім подивитися у якого "молодого перспективного єврооптимістичного" депутата від БПП сьогодні офіційно оформлений один з найближчих помічників Пилипишина Боядін: http://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/8238 А потім мене дехто здивовано питає "а що трапилося з кримінальною справою по фальсифікаціям на 223 окрузі?"...

Gepostet von Юрій Левченко am Donnerstag, 27. Oktober 2016

Напомним, ранее о «смотрящих» Киева рассказал глава Офиса президента Андрей Богдан. По его словам, они предлагали ему 20 млн за то, чтобы Виталий Кличко остался главой Киевской горадминистрации.

«Я его (Кличко, — ред.) лично шесть раз — на каждой встрече по три раза — просил отказаться от института смотрящих в Киеве, отойти от коррупционных схем и стать народным мэром…Но он потерял контроль над ситуацией в городе в течение пяти лет. Мэр Киева Виталий Кличко подтвердил мне, что действительно, — это его слова, — он не контролирует Киевский городской совет, где есть два-три смотрящих…», — заявил Богдан.

Напомним, Кличко покинул Украину в разгар громкого скандала, появились фото.

Как сообщала Politeka, Кличко после скандала с увольнением обратился к Зеленскому и жестко опозорился.

Также Politeka писала, что у Зеленского устроили жесткий разнос Кличко.